Om deze site optimaal te kunnen gebruiken heeft u een moderne webbrowser nodig zoals Opera 9+, Firefox, of Internet Explorer 8+.
 Sorodha vzw

Compositiewedstrijd 2018-19

Compositiewedstrijd 2018-19: Piano

Het slotconcert van de aflevering 2018-19 van de compositiewedstrijd georganiseerd door Sorodha en dit jaar gewijd aan de piano, heeft op 23 februari 2019 plaatsgevonden. Na de werken die geselecteerd waren voor de finale te hebben beluisterd in een uitvoering door Ksenia Ovodova en Daeun Song heeft de jury volgende beslissing genomen:

  • de eerste prijs werd toegekend aan Joungbum Lee (Zuid-Korea) voor zijn werk Capriccio No. 2 (op het concert gespeeld door Daeun Song)
  • en de tweede prijs aan Valerio Biscione (Italië) voor zijn werk Math Piano Rock (op het concert gespeeld door Ksenia Ovodova).

Verder volgt uit de stemming van het aanwezige publiek dat de publieksprijs werd toegekend aan Joungbum Lee voor Capriccio No. 2.

Capriccio No. 2 zal als opgelegd werk dienen tijdens de Internationale Pianowedstrijd "Emmanuel Durlet" die in april 2019 plaatsvindt.

De jury wenst de overige finalisten, Juan Carlos Aliaga Del Bosque (Peru) en zijn Dos Danzas, Laura Collier (USA) met Six Bagatelles en Egor Kiselev (Duitsland) met Poem in Prose oprecht te feliciteren voor hun boeiende inzendingen.

Joungbum Lee — Capriccio No. 2
Valerio Biscione — Math Piano Rock
Juan Carlos Aliaga Del Bosque — Dos Danzas
Laura Collier — Six Bagatelles
Egor Kiselev — Poem in Prose