Om deze site optimaal te kunnen gebruiken heeft u een moderne webbrowser nodig zoals Opera 9+, Firefox, of Internet Explorer 8+.
 Sorodha vzw

Compositiewedstrijd 2013

Internationale compositiewedstrijd 2013: Solo altviool

Het slotconcert van de aflevering 2013 van de compositiewedstrijd georganiseerd door Sorodha en dit jaar gewijd aan de altviool, heeft op 15 juni 2013 plaatsgevonden. Na de werken die geselecteerd waren voor de finale te hebben beluisterd in een uitvoering door Dominica Eyckmans, Vincent Hepp en Takao Hyakutome, heeft de jury volgende beslissing genomen:

  • de eerste prijs wordt toegekend aan Shoichi Yabuta (薮田翔一) voor zijn werk Move
  • en de tweede prijs aan Mario Ros Vidal voor zijn werk A la lisière de la forêt

Verder volgt uit de stemming van het aanwezige publiek dat de publieksprijs wordt toegekend aan Mario Ros Vidal voor A la lisière de la forêt.

De jury wenst de overige finalisten, Haukur Þór Harðarson en zijn werk Insomnia, Jieun Park (박지은) en haar werk Lullaby en Rui Shi (Ray) Zhuo (卓汭仕) en zijn werk Village Impressions oprecht te feliciteren voor de uitmuntende kwaliteit van hun muziek. Rekening houdend met het feit dat 180 componisten uit 40 landen hebben deelgenomen, is het een aanzienlijke prestatie de finaleronde te hebben gehaald...

Sorodha wenst de leden van de jury, Bart Bouckaert, Luc Van Hove, Marc Verhaegen en Wilfried Westerlinck, oprecht te bedanken voor hun enthousiaste medewerking!