Om deze site optimaal te kunnen gebruiken heeft u een moderne webbrowser nodig zoals Opera 9+, Firefox, of Internet Explorer 8+.
 Sorodha vzw

Compositiewedstrijd 2014

Compositiewedstrijd 2014: Solo cello

Het slotconcert van de aflevering 2014 van de compositiewedstrijd georganiseerd door Sorodha en dit jaar gewijd aan de cello, heeft op 22 maart 2014 plaatsgevonden. Na de werken die geselecteerd waren voor de finale te hebben beluisterd in een uitvoering door Sarah Dupriez en Sigrid Vandenbogaerde, heeft de jury volgende beslissing genomen:

  • de eerste prijs wordt toegekend aan Francisco del Pino voor zijn werk Lágrimas (audio)
  • en de tweede prijs aan Jarosław Płonka voor zijn werk Alloy (audio). Jarek Płonka was twee jaar geleden reeds finalist in onze wedstrijd.

Verder volgt uit de stemming van het aanwezige publiek dat de publieksprijs wordt toegekend aan Marcos Fernández voor Chiaroscuro (audio). Eveneens reeds finalist twee jaar geleden, weet Marcos deze prijs voor een tweede maal weg te kapen!

De jury wenst de overige finalisten, Martin Loridan en zijn Two Pieces for Solo Cello (audio) en Coreen Morsink en haar werk Conversation with a Rose (audio) oprecht te feliciteren voor het interessant karakter van hun muziek.

Sorodha wenst de leden van de jury, Bart Bouckaert, Alain Craens, Wim Henderickx, Takao Hyakutome, Luc Van Hove en Marc Verhaegen van ganser harte te bedanken voor hun enthousiaste medewerking!