Om deze site optimaal te kunnen gebruiken heeft u een moderne webbrowser nodig zoals Opera 9+, Firefox, of Internet Explorer 8+.
 Sorodha vzw

Compositiewedstrijd 2017

Compositiewedstrijd 2017: Marimba

Het slotconcert van de aflevering 2017 van de compositiewedstrijd georganiseerd door Sorodha en dit jaar gewijd aan de marimba, heeft op 29 april 2017 plaatsgevonden. Na de werken die geselecteerd waren voor de finale te hebben beluisterd in een uitvoering door Ewelina Hajda, Hsiang-Ting Tseng en Rodrigo Marques heeft de jury volgende beslissing genomen:

  • de eerste prijs werd toegekend aan Tianyang Zhang (China) voor zijn werk Bronzeguß
  • en de tweede prijs aan Massimo Lauricella (Italië) voor zijn werk L'antico canto del Palissandro.

Verder volgt uit de stemming van het aanwezige publiek dat de publieksprijs werd toegekend aan Hyunwook Tak (Zuid-Korea) voor Momentum.

De jury wenst de overige finalisten, Vasiliki Legaki (Griekenland) en haar 43 Sunsets en Chris Hung (Hong-Kong) met Cold City oprecht te feliciteren voor hun boeiende inzendingen.

Prof. dr Ludwig Albert, die lid was van de jury, heeft verder aangekondigd dat deze vijf werken zullen worden opgenomen in het repertoire van de volgende editie van de Universal Marimba Competition. Eén ervan, nog te bepalen, zal als plichtwerk fungeren.