Om deze site optimaal te kunnen gebruiken heeft u een moderne webbrowser nodig zoals Opera 9+, Firefox, of Internet Explorer 8+.
 Sorodha vzw

Compositiewedstrijd 2016

Compositiewedstrijd 2016: Strijkkwartet

Het slotconcert van de aflevering 2016 van de compositiewedstrijd georganiseerd door Sorodha en dit jaar gewijd aan het strijkkwartet, heeft op 23 april 2016 plaatsgevonden. Na de werken die geselecteerd waren voor de finale te hebben beluisterd in een uitvoering door het Tana Strijkkwartet heeft de jury volgende beslissing genomen:

  • de eerste prijs werd toegekend aan Luca Vago (Italië) voor zijn werk Dredd
  • en de tweede prijs aan Didier Rotella (Frankrijk) voor zijn werk Fragrances 2.

Verder volgt uit de stemming van het aanwezige publiek dat de publieksprijs werd toegekend aan Daniel Figols Cuevas voor Krakens.

De jury wenst de overige finalisten, Martin Loridan (Frankrijk) en zijn Whispering Spaces II, Po-Wei Tseng (Taiwan) met Chinesisches Zeichen en Lorenzo Troiani (Italië) met Bleeding oprecht te feliciteren voor hun boeiende inzendingen.

Luca Vago was reeds finalist van onze eerste editie met Sonetto Onirico voor solo viool in 2012, en Martin Loridan was dat eveneens in 2014 met zijn Two pieces for solo cello.

Sorodha kon opnieuw rekenen op een enthousiaste jury in de personen van Daniël Capelletti, Frédéric Durieux, Takao Hyakutome, Gian-Paolo Luppi, Marc Verhaegen en uiteraard het Tana-strijkkwartet zelf.